Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Η πορεία!!

09/12/08 Μια μεγάλη παν σαμιακή πορεία έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ.
Ξεκίνησε στην παραλιακή με την συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Σάμου, του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, του 1ου & 2ου Γυμνασίου, των συλλόγων καθηγητών, γονέων και δασκάλων των παραπάνω σχολείων.
Μετά την σύντομη πορεία στην παραλιακή συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πυθαγόρα Σύντομα έφτασαν και το Λύκειο Μαραθοκάμπου και φοιτητές από το Καρλόβασι.
Τέλος όλοι μαζί πήγαν προς το αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας συνθήματα κατά των διεφθαρμένων αστυνομικών και του των δολοφόνων του 15χρόνου Αλέξη (μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, φασίστες κουφάλες έρχονται οι κρεμάλες κτλ).
Έξω από το αστυνομικό τμήμα υπήρχαν 4 αστυνομικοί οι οποίοι δεν αντέδρασαν καθόλου στα προκλητικά και εξυβριστικά συνθήματα των διαδηλωτών, ωστόσο χωρίς αντίδραση πέρασε και το πέταμα των αυγών, πορτοκαλιών και πλαστικών μπουκαλιών νερού στο κτίριο του αστυνομικού τμήματος, από κάποια ταραχοποιά στοιχεία.
Τέλος όταν η κατάσταση έτεινε προς επεισόδια οι καθηγητές που παρευρίσκονταν εκεί παρακάλεσαν τους ανήλικους - μαθητές να φύγουν για να μην τραυματιστούν και να διαλυθεί η πορεία ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Σε εκείνο το σημείο έληξε λίγο πολύ η πορεία, η οποία ήταν μια σπουδαία πορεία για τα δεδομένα του νησιού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα αγαπημένε μου Τζόυ.Τυχαία είδα το BLOG σου.Οι παρατηρήσεις μου:Το κείμενο για την πορεία των σχολείων και των φοιτητών στη Σάμο είχε και άλλα πολύ ωραία συνθήματα όπως "η σφαίρα του μπάτσου είναι μαγικιά, χτυπάει στον αέρα και βρίσκει στην καρδιά "'οπως και το γραμμένο σε πανό " σκοτώνετε τα ονειρά μας, τώρα σκοτώνετε και εμάς" Τα συνθήματα δεν ήταν ,νομίζω προκλητικά και υβριστικά,άλλωστε αυτά δεν ταιριάζουν στην ψυχούλα σας, ήταν οργισμένα και ευαίσθητα .Τα πρόσωπα των παιδιών όλων ήταν σοβαρά .Νομίζω πρώτη φορά η γενιά σας σοβαρεύτηκε τόσο πολύ, αγρίεψε από τον θάνατο και γι αυτό βγήκε στους δρόμους όλης της Ελλάδας ακόμη και στην απομακρυσμένη Σάμο, και σε άλλα νησιά.
Προσωπικά χάρηκα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ που δείξατε σε όλου ς μας την δύναμή σας , που μας δώσατε με τον λιονταρίσιο βρυχηθμό σας μια γροθιά στην μύτη , μήπως και ξυπνήσουμε από τον ταραγμένο από εφιάλτες και φόβο ύπνο μας.Σας ευχαριστώ που με κάνατε να συγκινηθώ , να ταραχτώ, να βγώ μαζί σας στον δρόμο, να βουρκώσω να νιώσω, άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα.
Πληροφορία :Οι ανατρεπτικοί συγγραφείς και ποιητές είναι όλοι μέσα και από την Ελλάδα, και όχι στα βιβλιά του Χάρυ Πότερ.Κανένας Αμερικανός δεν έγραψε αυτό που έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης " ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
Τέλος χρησιμοποίησε το ολοζώντανο χιούμορ σου ,στο blog σου για να το κάνεις κορυφαίο.
φιλιά
η κυρία "Καίτη"-Κατερίνα η μαμά της Φλώρας και της Ελπίδας.

Ανώνυμος είπε...

θελω να ευχαριστησω την Κυρια Καιτη για τα καλα της λογια.... Δεν εχω λογια...